Roladki z kurczaka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem wokalistką grającą na altówce. Ale między graniem a śpiewaniem udaje mi się znaleźć czas na gotowanie. Zwykle przyrządzam dania z drobiu.

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka
    duża cebula
    40 dag pieczarek
    30 dag żółtego sera
    8 plasterków szynki
    1/2 pęczka natki pietruszki
    sól, pieprz
    3 łyżki masła
    oliwa

Roladki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety przekrawamy na cienkie płaty. Rozbijamy i przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 2. Pieczarki ścieramy na tarce. Cebulę kroimy i smażymy na maśle z odrobiną oliwy na złoto. Dodajemy pieczarki i dusimy, aż płyn odparuje. Studzimy.
  • 3. Do masy dodajemy posiekaną natkę pietruszki i starty ser, doprawiamy do smaku.
  • 4. Na płaty mięsa wykładamy łyżkę farszu, przykrywamy plastrem szynki i ciasno zwijamy. Spinamy wykałaczkami lub obwiązujemy nicią kuchenną.
  • 5. Roladki układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
    Układamy plastry żołtego sera i pieczemy 40 minut w temp. 180 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2009

Komentarze

Podobne przepisy