Roladki z indyka z grillowaną papryką i szynką parmeńską

0 (0 ocen)

Minimum składników - maksimum smaku :)

Składniki:

  • 1/2 kg fileta z indyka
    5 dkg sera żółtego
    2 grillowane papryki bez skóry
    sól, pieprz
    8-10 plasterków szynki parmeńskiej

Roladki z indyka z grillowaną papryką i szynką parmeńską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • indyk z nadzieniem 1. Fileta pokroić w plastry i rozbić. Posypać solą i pieprzem. Na każdym ułożyć po kawałku papryki i sera i złożyć na pół lub zwinąć w roladki.
  • z szynką 2. Roladki zawinąć w szynkę parmeńską i odstawić do lodówki.
  • usmażone roladki 3. Roladki smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu na średnim ogniu. Po zdjęciu z patelni osączyć na ręczniku papierowym. U mnie podane z puree z batatów. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy