Roladki schabowe z ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Łatwe danie na niedzielny obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • 10 plastrów mięsa schabowego
    3 duże ogórki kiszone
    30 dag sera żółtego
    1 kostka masła prawdziwego
    1 jajko
    bułka tarta
    sól
    pieprz

Roladki schabowe z ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry mięsne rozbijam cienko tak jak na schabowe. Ogórki i ser kroję w grube słupki. Masło śmietankowe również kroję w słupki, ale nie za duże. Rozkładam schab. Na brzegu układam ogórek, masło i ser. Zwijam jak roladkę. Zwinięte roladki przyprawiam solą i pieprzem. Obtaczam je w jajku,bułce tartej i smażę na patelni-na maśle. Obsmażone roladki wkładam do naczynia żaroodpornego. Na górę roladek układam małe kawałeczki masła. Zapiekam ok.30 min w 170 st. C.

Komentarze

Podobne przepisy