Roladki rybne z kaparami i marchewką

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ryba nie musi być jedynie filetem na talerzu

  • 60 min

Składniki:

  • ryby (mintaj) 500 g
    1 bułeczka kajzerka
    1 ugotowana marchewka
    pół cebuli
    1 jajko
    łyżka kaparów
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka soku z cytryny
    szczypta suszonej chili
    2 łyżki bułki tartej
    bułka tarta do panierowania
    olej do formy

Roladki rybne z kaparami i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki rybne z kaparami i marchewką 1. Ryby zmielić razem z cebulą i bułeczką, dodać jajko, kapary, tartą bułkę i przyprawy do smaku, wymieszać masę rybną, podzielić na pół , do jednej dodać startą marchewkę i wymieszać. Obie masy podzielić na 3 części. (trzy porcje).
    Na foli spożywczej uformować z masy rybnej bez marchewki prostokąt ok 18x9 cm
  • Roladki rybne z kaparami i marchewką 2. na nim rozłożyć masę z marchewką i zwinąć przy pomocy folii w roladkę i
  • Roladki rybne z kaparami i marchewką 3. opanierować i delikatnie ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Tak samo zrobić z pozostałymi.
    Roladki piec 20 min w temp 180 st z termoobiegiem.
    Podać z ryżem i surówką z pora i marchewki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy