ROLADA Z INDYKA

0 (0 ocen)

Potrawa bardzo smaczna, w sam raz na niedzielny obiad.

Składniki:

  • 1 kg piersi z indyka
    seler naciowy
    czerwona papryka
    8 plastrów boczku,
    sól
    pieprz
    przyprawa do indyka
    olej do smażenia

Rolada z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oraz seler naciowy oczyścić i pokroić w duże kawałki. mięso rozbić na cienki płat, oprószyć solą i pieprzem. Na mięsie ułożyć plastry boczku, kawałki papryki i selera. Oprószyć przyprawą do indyka, zwinąc w rulon i obwiązać nitką. Rozgrzać olej i obsmażyć mięso. Przełożyć do brytfanki, podlać tłuszczem ze smażenia, odrobiną wody i piec 40 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy