Risotto

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybka i łatwa w przygotowaniu potrawa

  • 30 min

Składniki:

  • Resztki wędlin lub mięsa, cebula, ząbek czosnku, puszka pomidorów lub 3 pomidory, torebka ryżu, papryka czerwona, pół szklanki groszku zielonego, 2 szklanki bulionu, natka pietruszki.

Risotto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy z czosnkiem na maśle, dodajemy mięso krojone w kostkę. Smażymy chwilę. Do garnka wkładamy groszek, ryż, paprykę krojoną w kostkę, wlewamy bulion i pomidory. Gotujemy do miękkości, dodajemy cebulę i mięso. Gotujemy jeszcze chwilę doprawiamy vegetą. Posypujemy natką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy