Ratatuleczo

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Ratatuleczo to połączenie lecza i ratatouille, które utworzyło bardzo pyszną potrawę

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kiełbasa: 1 sztuka
    - bakłażan: 1 sztuka
    - cukinia: 1 sztuka
    - papryka: 1 sztuka
    - brokuł: 0.5 sztuki
    - cebula: 2 sztuki
    - pomidory: 3 sztuki
    - sól,pieprz,zioła: 1 sztuka

Ratatuleczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ratatuleczo 1. Przygotowujemy dużą patelnie na której rozgrzewamy odrobinę oleju i duży garnek. Kiełbaskę kroimy w półplasterki, a cebulę w księżyce i podsmażamy razem na rumiano. Przekładamy do garnka, trzymamy pod przykryciem.
  • Ratatuleczo 2. Na tej samej patelni dusimy cukinię i bakłażana pokrojone w kostkę do miękkości. Dodajemy do garnka z kiełbasą.
  • Ratatuleczo 3. Kolejno dusimy brokuła i paprykę pokrojone na cząstki. Dodajemy do garnka.
  • 4. Na koniec podsmażamy sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, które obficie doprawiamy solą, pieprzem i ulubionymi ziołami. Mieszamy z resztą składników w garnku i wszystko razem dusimy jeszcze 10 minut.

Komentarze

Podobne przepisy