Rafaello z marchewki wyglądało bardzo smacznie, ja lubię słodkości, ale muszę się ograniczać, więc wypróbowałam ten zdrowy przepis i to był strzał w dziesiątkę, nie to ze zdrowe, to jeszcze smaczne.
Składniki:
marchewka - 470 g
miód - 5 łyżek
wiórki kokosowe - 270 g
sok z cytryny
migdały do środka
Rafaello z marchewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchewki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
2.Przełożyć na suchą patelnię, skropić sokiem z cytryny i na wolnym ogniu, mieszając doprowadzić do odparowania soku.
3.Następnie dodać wiórki kokosowe, mieszając zostawić na słabym ogniu jeszcze przez minutę.
4.Zestawić patelnię z ognia, dodać miód, dokładnie wymieszać do połączenia się składników.
Odstawić do lekkiego przestudzenia.
5.Po schłodzeniu z marchewki formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego, w każdej kulce umieścić po jednym migdale.
Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych , odstawić do lodówki na 1 godz.
Komentarze