Rafaello bułeczkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Rafaello bułeczkowe najlepsze dla dzieci .

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt:

    - 7 jajek
    - 1,5 szkl. cukru
    - 1,5 szkl. mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia

    Masa:

    - 3 bułki
    - 3,5 szkl mleka
    -10 dkg kokosu
    - 1/2 szkl cukru
    - kostka masła

Rafaello bułeczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Oddzielić białką od żółtek i ubić z nich na sztywno pianę, dodać cukier, następnie ubijając dodać po 1 żółtku. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do ubitych jajek. Ubitą masę wlać do foremki i piec w 180 stopni przez ok. 40 min. ( gotowy biszkopt przeciąć na dwie połówki).

    Namoczyć środki z trzech bułek w 3,5 szkl. mlekach dodać 10 dkg kokosu, 1/2 szkl. cukru i cukier waniliowy. Zagotować to wszystko, wystudzić i utrzeć z kostką masła. Tą masą przekładać środek i wierzch placka. Posypać prażonym kokosem. 1 łyżka masła, 1 łyżka cukru, 10 dkg kokosu prażyć na małym ogniu na patelni. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy