Rafaello bułeczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Oddzielić białką od żółtek i ubić z nich na sztywno pianę, dodać cukier, następnie ubijając dodać po 1 żółtku. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i wsypać do ubitych jajek. Ubitą masę wlać do foremki i piec w 180 stopni przez ok. 40 min. ( gotowy biszkopt przeciąć na dwie połówki).
Namoczyć środki z trzech bułek w 3,5 szkl. mlekach dodać 10 dkg kokosu, 1/2 szkl. cukru i cukier waniliowy. Zagotować to wszystko, wystudzić i utrzeć z kostką masła. Tą masą przekładać środek i wierzch placka. Posypać prażonym kokosem. 1 łyżka masła, 1 łyżka cukru, 10 dkg kokosu prażyć na małym ogniu na patelni. Smacznego
Komentarze