Pulpeciki w makaronie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Danie zwyczajne, ale podane w ciekawy sposób :)

  • 60 min

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu
    1/2 niedużej kapusty pekińskiej
    200 szynki wieprzowej
    1 słoik krojonych pomidorów

    składnik podstawowy dodatkowy:
    150 g makaronu do nadziewania

    składniki robocze
    papryczka chili
    4 ząbki czosnku
    sól, pieprz
    zioła prowansalskie

    do dekoracji:
    kilka listków zieleniny

Pulpeciki w makaronie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować al dente.
  • 2. Pomidory wlać na patelnię, dodać 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku, pokrojoną papryczkę chili i resztę przypraw. Smażyć aż pomidory zgęstnieją. Dodać pokrojoną kapustę.
  • Sos z pulepcikami 3. Mięso zemleć w maszynce, dodać przyprawy i 2 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku. Formować małe kuleczki i dodawać do sosu. Smażyć aż mięso będzie ugotowane.
  • 4. Na talerz nałożyć trochę sosy, do każdego makaronika wkładać po łyżeczce sosu i mięsną kuleczkę. Układać na sosie. Udekorować zieleniną. Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy