Pulpeciki w sosie koperkowo-groszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski z mięsem mielonym dodajemy cebule pokrojoną w kostkę,bułkę wcześniej namoczoną w wodzie i odsączoną,szklankę bułki tartej,oraz sól i pieprz do smaku.Z masy formujemy niewielkie kuleczki.
2.Do garnka lejemy wodę i czekamy,aż się zagotuje,wrzucamy kostkę rosołową i wcześniej zrobione kulki z mięsa mielonego.Gotujemy do momentu,aż klopsiki wypłyną na wierzch.
Następnie wrzucamy wcześniej odsączony z zalewy groszek zielony i umyty i pokrojony koperek.
Całość gotujemy parę minut, doprawiamy maggi,solą i pieprzem.
Jak ktoś lubi można zagęścić mąką i śmietaną.
Porady
Do tego rodzaju klopsików można użyć także mięsa mielonego z indyka.
Bułkę tartą można zastapić kaszą manną,albo zrobic to pół na pół.
Komentarze