Przysmak grzybowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zajmuję się domem, dużo gotuję. Mój 10-letni synek Kamil bardzo chętnie zjada przyrządzone przezemnie dania.

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa mielonego (może być indycze)
    25 dag grzybów
    25 dag makaronu świderki
    cebula
    olej
    łyżka mąki
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna
    natka pietruszki
    1/3 szkl. wrzącej wody

Przysmak grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente. Grzyby oczyszczamy, myjemy, obgotowujemy i kroimy na małe kawałki. Cebulę siekamy i szklimy na oleju. Dodajemy
    mięso.
  • 2. Kiedy mięso się podsmaży, dodajemy grzyby i zalewamy wrzątkiem. Sos zagęszczamy mąką i przyprawiamy. Makaron wykładamy na talerz i polewamy sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2009

Komentarze

Podobne przepisy

4.98 (177 ocen)

Zdobywca nagrody

Żurek grzybowy