Przedświąteczne roladki z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 30 min

Soczyste, miękkie roladki w sam raz na niedzielny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • na 2 roladki
    1 duża pierś z kurczaka
    1 średni ogórek konserwowy
    kilka piórek cebuli
    kawałek papryki
    pół kabanosa
    ser żółty
    Przyprawy: kucharek, zioła prowansalskie, gyros
    olej do smażenia

Przedświąteczne roladki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta kroimy na pół poziomo. Każdą połówkę posypujemy kucharkiem i rozbijamy cienko tłuczkiem do mięsa. Ser,ogórki i kabanosa kroimy w słupki. paprykę w paski. Posypujemy przyprawami jedną stronę fileta. Układamy na niej pół wszystkich składników. Zwijamy. Spinamy wykałaczkami. Smażymy ok. 5 minut na małym ogniu, po czym podlewamy wodą ( przegotowaną) i dusimy jeszcze ok 10 minut. Podajemy z ryżem, ziemniakami lub kaszą.

Porady

Do roladek można też dodać pieczarki, a przed wyłożeniem składników, mięso posmarować łyżeczką musztardy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy