Potrawka z wieprzowiną

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 35 min

To danie podaję na obiad, gdy czas mnie goni, a głodna rodzina się niecierpliwi.

  • 35 min

Składniki:

  • ● 50 dag pomidorów
    ● 2 cebule
    ● 2 sznycle wieprzowe
    ● szczypta majeranku
    ● 3-4 łyżki oleju
    ● sól, pieprz
    ● 5 dag startego sera żółtego

Potrawka z wieprzowiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory polewamy wrzątkiem
    i zdejmujemy skórkę.
    Przekrawamy, usuwamy
    gniazda nasienne, a miąższ
    kroimy w kostkę.
  • 2. Cebule obieramy i drobno
    siekamy. Mięso myjemy
    i osuszamy, kroimy w kostkę.
    Smażymy na łyżce oleju. Dodajemy
    cebulę i pomidory,
    chwilę smażymy.
  • 3. Do potrawy wlewamy ok.
    200 ml wody. Doprawiamy
    majerankiem, solą i pieprzem.
    Gotujemy 5 minut.
  • 4. Ser ścieramy na tarce. Mięso
    wykładamy na półmisek,
    polewamy sosem pomidorowym
    i posypujemy serem.
    Danie podajemy np. z pszennym
    pieczywem.

Notka redakcyjna

PPWS_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy