Pomidorowe jajeczka

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie proste danie jako przekąska ale również na śniadanko, kolację. Dobra alternatywa na niespodziewanych gości.

  • 20 min

Składniki:

  • 8 jajek
    1 łyżeczka musztardy
    1/2 pęczka zielonej pietruszki
    3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    4 łyżki + 1 łyżeczka majonezu
    1 łyżeczka masła
    szczypta soli

Pomidorowe jajeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nikolaxxxx 1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać. Przekroić na pół.
  • nikolaxxxx 2. Żółtka oddzielić od białek i włożyć do miseczki. Dodać do nich musztardę, posiekaną natkę, sól do smaku, 1 łyżeczkę koncentratu pomidorowego, masło i 1 łyżeczkę majonezu. Wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać na jednolitą masę.
  • nikolaxxxx 3. Tak przygotowaną masą nadziewać połówki jajek.
  • 4. Z 4 łyżek majonezu i 2 łyżeczek koncentratu pomidorowego zrobić sos. Powstałym sosem polać nadziane jajeczka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy