Pomidorowa błyskawiczna

0 (0 ocen)

Zupa ta jest bardzo szybka w przygotowaniu i dobrze smakuje.

Składniki:

  • • 2 szklanki przecieru ze świeżych pomidorów lub 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    • 4 szklanki rosołu warzywno- mięsnego z kostek
    • pieprz, sól, cukier
    • posiekana natka pietruszki
    • ew. śmietana do zaprawienia

Pomidorowa błyskawiczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rosół wymieszać z przecierem lub koncentratem pomidorowym, zagotować, przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem. Podawać z groszkiem ptysiowym. Zupę można również zaprawić śmietaną i podawać wtedy z makaronem, ryżem lub lanymi kluseczkami, na końcu posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy