Polędwiczki drobiowe w chińskiej odsłonie

0 (0 ocen)

  • 60 min

Przepisu nauczyła mnie moja mama - zawsze jest smacznie :)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szt. polędwiczek drobiowych
    2 szt. czerwonej papryki
    2 szt. średniej marchewki
    1 szt. selera
    1 szt. pora
    1 słoik ogórków warszawskich
    1 słoik koncentratu pomidorowego
    2szt. kostki rosołowej
    1 jajko + 1 łyżka kartoflanki
    Dodatki: sól, pieprz, cukier, słodka papryka

Polędwiczki drobiowe w chińskiej odsłonie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Mięso kroimy w kostkę, otulamy w rozkłóconym jajku z kartoflanką i smażymy na złoty kolor.

    2. Zalewa: Do zalewy z ogórków dodajemy koncentrat, kostki rosołowe i całość mieszamy.

    3. Paprykę, marchew i seler kroimy w paseczki i smażymy do miękkości. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojony por i ogórki. Całość zalewamy wcześniej przygotowaną zalewą, dodajemy mięso i jeszcze trochę gotujemy.

    4 Na sam koniec doprawiamy solą, pieprzem, cukrem i papryką do smaku.

Porady

Danie powinno mieć słodko-kwaśny smak. Podajemy na ciepło z bagietką lub tostami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy