Placuszki z fasolką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Najlepiej komponują się z ketchupem.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szklanka mleka
    1,5 szklanka mąki
    szczypta soli
    20 dag fasolki (zielonej lub żółtej)
    olej do smażenia

Placuszki z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę dokładnie umyć, osączyć na sitku, odciąć końce, pokroić na maleńkie kawałki, fasolkę gotować do miękkości, w lekko osolonej wodzie, odsączyć.

    Żółtka ubić, dodać szczyptę soli, mąkę i mleko, wszystko zmiksować na gęstą masę, wstawić na ok. godzinę do lodówki.

    Ciasto wymieszać z ugotowaną fasolką.

    Smażyć z dwóch stron na złoty kolor.

    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy