PISTACJOWO - CZEKOLADOWY PIEGUSEK

0 (0 ocen)

  • 60 min

Proste ciasto o smaku fistaszków z dodatkiem groszków czekoladowych, w sam raz do kawy.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki tortowej
    1 budyń o smaku pistacjowym
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2/3 szklanki oleju
    10 dag
    15 dag groszków czekoladowych

Pistacjowo - czekoladowy piegusek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem na puch.
  • image-1w2l1pm 2. Zmniejszyć obroty miksera i powoli dodawać mąkę przesianą z proszkiem na przemian z olejem I budyniem. Dodac groszek czekoladowy I delikatnie wymieszac.
  • image-1sq5pfa 3. Ciasta wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem
  • image-0qcm56n 4. Piec ok.50 minut w 160-170 stopniach. Polać polewą lub posypać cukrem pudrem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy