Pistacjowo - Czekoladowy Pudding Chia

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pyszny i smaczny deser, przekąska lub śniadanie z nasion szałwii hiszpańskiej.
Zdrowy i odżywczy ze względu na właściwości tych niesamowitych ziarenek.

  • 5 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - 2 czubate łyżki nasion Chia
    - Kakao
    - Miód
    - 200 gr jogurtu lub 200 ml mleka
    - Garść pistacji
    *ewentualnie pasta pistacjowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pudding Przekąski

Pistacjowo - czekoladowy pudding chia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.
    Jogurt wymieszaj z nasionami, miodem oraz kakao. Odstaw na 15 min.
    Po 15 minutach wymieszaj i odstaw do lodówki i na parę godzin.
    W międzyczasie posiekaj pistacje w nieregularne kształty.
    ***
    *Na dno naczynia wyłóż pastę pistacjową.
    2.
    Przełóż przygotowany pudding do naczynia a następnie posyp pistacjami.
    Smacznego :)

Porady

Zamiast kakao możesz użyć karobu, mieszać i dodawać dodatki np.Pistacje zamienić na migdały oraz pastę migdałową.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szałwia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.42 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-1p9bskc

To może cię zainteresować