Pikantne polędwiczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Amerykanie przepadają za mięsem doprawionym taką ostrą ziołową marynatą.

Składniki:

  • 50 dag polędwiczek wieprzowych
    2 łyżki oliwy
    łyżeczka soli
    3/4 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
    szczypta bazylii
    1/2 łyżeczki białego pieprzu
    po 1/4 łyżeczki cebuli granulowanej, czosnku granulowanego, pieprzu
    cayenne, tymianku i czarnego pieprzu

Pikantne polędwiczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy w małe kawałki.
  • 2. Marynata: przyprawy mieszamy z oliwą i 2 łyżkami wody. Mieszamy z mięsem. Wstawiamy na co najmniej godzinę do lodówki. Następnie smażymy bez tłuszczu.

Notka redakcyjna

PP_08-2011

Komentarze

Podobne przepisy