Pierś w sosie śmietankowo - ziołowym

0 (0 ocen)

Doskonała do ryżu

Składniki:

  • podwójna pierś
    2 średnie cebule
    mała śmietana 18 %
    sól, pieprz,wegeta, liść laurowy, ziele angielskie
    zioła prowansalskie
    olej
    mąka

Pierś w sosie śmietankowo - ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś umyłam i pokroiłam w paseczki, podsmażyłam.
    Cebulę obrałam pokroiłam w kosteczkę, podsmażyłam.
    Podsmażoną pierś i cebulkę przełożyłam do garnka,podlałam wodą, dodałam liść laurowy, ziele angielskie, sól i odrobinę wegety. Dusiłam przez 20 minut. Pod koniec dodałam płaską łyżeczkę ziół prowansalskich i zahartowaną śmietanę. Zagęściłam odrobiną mąki. Doprawiłam do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy