Pierś kurczaka z musem pietruszkowym

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Nie zawsze musi być panierka:)

  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 4 sztuki
    - jajko kurze: 1 sztuka
    - natka pietruszki gałązki: 1 pęczek
    - sól, pieprz,: 4 szczypty
    - olej do smażenia: 0.5 szklanki

Pierś kurczaka z musem pietruszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka umyc,osuszyć i odciąć małe fileciki.
    Przygotowac mus: włożyć do blendera odciete mięso,dodac jajko i natkę-zmiksować a nastepnie doprawić solą i pieprzem.
    Piersi naciąć,tworząc kieszeń,oprószyc solai pieprzem i nadziac musem.
    Na patelni rozgrzać olej i smażyć na rumiano z kazdej strony.
    Podawać z kluskami rzymskimi i gotowanymi warzywami.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy