Pieguski z czekoladą

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Robimy je przynajmniej raz na miesiąc z najbliższymi. Bardzo nam smakują.

  • Łatwy

Składniki:

  • - masło: 200 gramów
    - cukier: 0.75 szklanki
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka: 2.5 szklanki
    - soli: 0.5 łyżeczki
    - sód oczyszczona: 1 łyżeczka
    - posiekana gorzka czekolada: 100 gramów

Pieguski z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzyj z cukrem.
  • 2. Dodaj jajko, wymieszaj.
  • 3. Dodaj mąkę, sodę, sól, dokładnie wymieszaj i zmiksuj.
  • 4. Do masy dodaj czekoladę, wymieszaj.
  • 5. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. Celsjusza.
  • Pieguski z czekoladą 6. Z masy rób małe kuleczki, lekko spłaszczając (możesz także używać foremek).
  • Pieguski z czekoladą 7. Układaj na blaszce, zachowując odstępy.
  • Pieguski z czekoladą 8. Piecz ok. 5-10 minut (zależy od piekarnika, należy pilnować podczas pieczenia, aby się nie przypaliły)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy