PIEGUSKI ORZECHOWE Z CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne ciasteczka, które wykonasz w mgnieniu oka - tylko z 4 składników! Bez dodatku mąki i tłuszczów. Mocno orzechowe z dodatkiem gorzkiej czekolady - obłędny smak!

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g orzechów ziemnych (bez soli i nieprażonych)
    4 białka
    3 łyżki cukru pudru
    50 g gorzkiej czekolady
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Pieguski orzechowe z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Orzechy ziemne mielimy na miałko. Białka ubijamy mikserem ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier puder i dalej miksujemy, aż piana będzie lśniąca. Następnie dodajemy porcjami zmielone orzechy, mieszamy. Czekoladę gorzką siekamy w drobną kostkę i dodajemy do masy, mieszamy łyżką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy małe porcje masy, formując kształt ciasteczek. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15-20 min. Studzimy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować