PIEGUSKI Z CZEKOLADĄ

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszne, domowe z kawałkami czekolady!

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 120 g miękkiego masła,
    1/2 szklanki cukru,
    około 1 i 1/2 szklanki mąki,
    jajko,
    łyżeczka proszku do pieczenia,
    100 g gorzkiej czekolady.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Pieguski z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło ucieram z cukrem, dodaję jajko, mieszam. Wsypuję proszek do pieczenia, a następnie stopniowo dodaję mąkę, cały czas mieszając ciasto. Wyrabiam do momentu uzyskania jednolitej konsystencji.
    Czekoladę kroję na mniejsze kawałki, dodaję do ciasta, dokładnie łączę.
    Z ciasta formuję kulki wielkości orzecha włoskiego, lekko spłaszczam dłonią.
    Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piekę około 12 minut w 180 stopniach (u mnie termoobieg + grzałka górna i dolna).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować