Pieczone warzywa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem studentką. Mam kilka potraw, które robię na różne okazje.

Składniki:

  • 1,5 kg ziemniaków
    3 marchewki
    3 ząbki czosnku
    2 cebule
    papryka
    2 łyżki vegety
    2 łyżki przyprawy gyros
    łyżka słodkiej papryki
    łyżka ziół prowansalskich
    łyżka oregano
    koperek
    łyżeczka pieprzu
    1/2 szkl. oleju

Pieczone warzywa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ziemniaki, marchewki, cebule i czosnek kroimy w talarki, paprykę w paseczki. Dodajemy vegetę, mieszamy.
  • 2. Przyprawy i koperek mieszamy z olejem. Naczynie żaroodporne smarujemy połową oleju. Wkładamy warzywa i polewamy resztą oleju. Pieczemy godzinę w 200° C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2009

Komentarze

Podobne przepisy