Pieczona frittata

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Frittata to kuzynka omletu. Jednak od omletu różni ją to że jajka powinny być bardziej spienione. Dodatki mogą być dowolne - co kto lubi;)

  • Łatwy

Składniki:

  • - pieczarki: 15 dekagramów
    - jaja: 4 sztuki
    - szynka: 15 dekagramów
    - czosnek: 1 ząbek
    - śmietanka do zupy: 2 łyżki
    - sól, pieprz: 2 szczypty
    - natka pietruszki posiekana: 2 łyżki

Pieczona frittata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczona frittata 1. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć. Szynkę pokroić w paseczki. Pieczarki i szynke ułożyć w foremce. Jaja zmiksować z solą, pieprzem, zmiażdżonym czosnkiem, i śmietanką. Zalać pieczarki i szynkę. Posypać pietruszką i zapiekać ok 20 min w 180st.

Komentarze

Podobne przepisy