Frittata jajeczna pieczona

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na delikatną frittatę jajeczną z warzywami i serem. Robi się ją bardzo szybko i super smakuje. Polecam

  • 60 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka L
    1 średnia marchewka
    pół cebuli średniej
    pół małej cukinii
    100 g mozzarelli
    szczypta soli i pieprzu
    łyżeczka płatków suszonych pomidorów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Frittata Jajko

Frittata jajeczna pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w cieniutkie plasterki (1-2mm). Cebulkę kroimy drobno a cukinię w małą kosteczkę wraz ze skórką. Mieszamy warzywa razem. Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w kosteczkę. Dodajemy do warzyw i mieszamy. Przekładamy do silikonowej foremki (ja miałam keksówkę 10x25 cm). Jajka rozbijamy, przelewamy do miseczki i dodajemy przyprawy. Roztrzepujemy jajka i polewamy nimi warzywka. Wstawiamy foremkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczoną wyjmujemy i studzimy. Kroimy jeszcze ciepłą ale nie gorącą. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Jajka Marchewka Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować