Pieczeń z boczku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten aromatyczny boczek jest idealny do kanapek.

Składniki:

  • ● 2 kg surowego boczku
    ● 3-5 ząbków czosnku
    ● 2 łyżki vegety
    ● 1 szkl. mleka
    ● natka pietruszki
    ● sól, pieprz

Pieczeń z boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek mielimy. Czosnek
    obieramy, siekamy i rozcieramy
    z vegetą. Wsypujemy do boczku. Dodajemy
    mleko i pokrojoną natkę. Doprawiamy
    i wyrabiamy.
  • 2. Masę zawijamy w folię aluminiową.
    Pieczemy w wąskiej
    brytfance ok. 1,5 godziny
    w temperaturze 190 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy