Pieczeń mięsno - warzywna

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pieczeń kusi kolorami, najlepiej smakuje na zimno jako dodatek do pieczywa.

Składniki:

  • 800 g łopatki wieprzowej
    1 cebula
    1 jajko
    1 łyżka ostrej musztardy
    1 łyżeczka majeranku
    1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
    pieprz, sól
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 puszki zielonego groszku
    1 podgotowana marchewka
    pęczek szczypiorku
    1/2 papryki

    Forma 10 X 30
    tłuszcz do formy
    bułka tarta

Pieczeń mięsno - warzywna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Składniki pieczeni 1. Mięso zmielić, dodać startą na tarce cebulę, jajo, musztardę i przyprawy, Wymieszać tak jak na kotlety.
  • Warzywa 2. Marchewkę i paprykę pokroić w kostkę, szczypiorek ( można jak ktoś lubi dodać natkę pietruszki) pokroić.
  • Mięso z warzywami 3. . Razem z groszkiem i kukurydzą dodać do mięsa i wymieszać.
  • W formie 4. Formę posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.Wyłożyć mięso, wyrównać i górę też posypać bułką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na ok. 50 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy