Pieczarkowa

0 (0 ocen)

  • 35 min

Sycąca i zdrowa.Składniki są zawsze na nią dostępne wiec można robić ta zupkę w kazdym zakątku Polski i nie tylko :)

  • 35 min

Składniki:

  • kostka bulionowa rosołowa, 5 pieczarek ,makaron mogą być świderki , śmietana , sól ,pieprz majeranek ,ziele angielskie i liść laurowy,pół łyzeczki oliwy z oliwek

Pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1,5 litra wody zagotowujemy wrzucamy bulion. Pieczarki myjemy obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach wrzucamy do wrzątku . gotujemy 20 minut. W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. po 20 minutach ( pieczarki musza być miękkie) dodajemy liść laurowy oraz trzy ziela angielskie. doprawiamy sola i pieprzem, dodajemy oliwę gotujemy na wolnym ogdniu 5-7 minut,Wsypujemy majeranek . doprawiamy śmietaną dodajemy makaron i gotowe. Smacznego

Porady

jesli chcesz by smietana nie zwarzyła sie dodaj do ja do wyłaczonej juz zupy ,Nabierz w szklane cieplej zupy dodaj do niej smietanę dokładnie rozmieszaj , Wlej do zupy mieszająć

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy