Pieczarki z kuskusem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszne!

  • 20 min

Składniki:

  • -9 pieczarek
    -kuskus(szklanka)
    -ser żółty
    -papryka konserwowa
    - 5 plastrów boczku (np.delikatesowego)
    - sól, pieprz, czerwona papryka słodka(przyprawa), chili, ząbek czosnku

Pieczarki z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przystawka 1. Farsz:
    1. Kuskus przygotować wedle instrukcji podanej na opakowaniu.
    2. Pieczarki umyć, obrać. Oddzielić trzony od kapeluszy. Trzony ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu drobniutko posiekać bądź zmielić.
    3. Boczek pokroić w drobniutką kostkę. Podobnie paprykę. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    4. W misce wymieszać farsz: kuskus, pieczarki (zmielone trzonki), paprykę, boczek, połowę startego sera żółtego.
    5. Doprawić solą, pieprzem, papryką, szczyptą chili i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.

    1. Kapelusze pieczarek napełniamy farszem. Posypujemy żółtym serem i wstawiamy do piekarnika na około 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy