Pieczarki z kuskusem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz:
1. Kuskus przygotować wedle instrukcji podanej na opakowaniu.
2. Pieczarki umyć, obrać. Oddzielić trzony od kapeluszy. Trzony ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu drobniutko posiekać bądź zmielić.
3. Boczek pokroić w drobniutką kostkę. Podobnie paprykę. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
4. W misce wymieszać farsz: kuskus, pieczarki (zmielone trzonki), paprykę, boczek, połowę startego sera żółtego.
5. Doprawić solą, pieprzem, papryką, szczyptą chili i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
1. Kapelusze pieczarek napełniamy farszem. Posypujemy żółtym serem i wstawiamy do piekarnika na około 30 minut.
Komentarze