Pieczarki nadziewane kuskusem i marchewkami

  • wyświetlono: 40 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszny pomysł na rozszerzanie diety maluszka, jak też dla dorosłych. Pieczarki to wartościowe źródło witaminy D.

IMG-20140326-WA0017
  • 2 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

100 g kuskusu
Pół marchewki
2 łyżeczki oleju
3 łyżki śmietany
1 łyżeczka bazylii
5 średnich pieczarek
30 g mozzarelli

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczarki nadziewane kuskusem i marchewkami

  • 1. Kuskus zalać wrzątkiem i zostawić.
  • 2. Pieczarki umyć, usunąć nóżki i gotować parę minut.
  • 3. Marchewkę zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
  • 4. Kuskus wymieszać z marchewką i śmietana i wypełnić farszem pieczarki.
  • 5. Pieczarki posypać startą mozarellą i bazylią. Polac olejem.
  • 6. Piec około 10 minut w temp. 180 °C.

    Pozostały kuskus i nóżki grzybków wymieszać i piec obok kapeluszy pieczarek.

    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkimarchewkaśmietanakuskusmozarellaolejBazylika

Komentarze

Podobne przepisy

Sznycle nadziewane serem, porem i pieczarkami

Dodane przez: Iwona75

Sznycle nadziewane serem, porem i pieczarkami

Rolady z mięsa wieprzowego, bardzo...

Pieczona papryka z mięsem, pieczarkami i oliwkami

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Pieczona papryka z mięsem, kuskusem, pieczarkami...

Uwielbiam faszerowaną i pieczoną...

image-10bfnub

Dodane przez: GIOVI75

Klops nadziewany pieczarkami i serem

Zamiast klasycznego klopsa z jajkiem...

Pałki kurczaka nadziewane pieczarkami

Dodane przez: dagita

Pałki kurczaka nadziewane pieczarkami

Tego dania nauczyła mnie mama....

Kotlet nadziewany serem i pieczarkami

Dodane przez: ewelina89w

Kotlet nadziewany pieczarkami i serem

Uwielbiam kotlety w takiej postaci.

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.