Pieczarki faszerowane kuskusem i szparagami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Propozycja na przekąskę z faszerowanych pieczarek, kuskusa z dodatkiem szparagów. Najlepiej smakują podawane na gorąco. Bardzo syte i smaczne.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 dużych pieczarek
    0,5 szklanki kuskusu
    4 zielone szparagi
    1 mały pomidor
    1/2 czerwonej papryki
    1 mała cebula
    2 łyżki masła klarowanego
    4 łyżki startego zółtego sera
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przekąski Ser

Pieczarki faszerowane kuskusem i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus zalać wrzącą wodą tak, aby woda przykrywała go około 1 cm i posolić. Wszystko wymieszać i odczekać aż się zrobi miękki.
    Na patelni rozpuścić masło , podsmażyć lekko cebulę pokrojoną w kostkę, a następnie dodać paprykę pokrojoną, i szparagi. Wszystko smażyć około 5 minut stale mieszając.Oprószyć solą i pieprzem.
    Wszystko wymieszać z kuskusem, dodać pokrojone pomidory.
    Napełniać pieczarki farszem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
    Pod koniec zapiekania posypać każdą pieczarkę żółtym serem i piec ponownie aż ser się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus Pieczarki Sery Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować