Pekinka z pomidorkami cherry i natką

0 (0 ocen)

  • 20 min

I znów pekinka w natarciu:),ale jest pyszna i można z niej robić cudne wariacje surówkowe i dlatego bardzo ja lubię:)

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na porcje dla jednej osoby:
    100 g kapusty pekińskiej
    1/2 cebuli
    5 pomidorków cherry
    3 gałązki natki pietruszki
    1 łyżka octu
    1 łyżka śmietany 12%
    1 łyżka majonezu
    sól,pieprz

Pekinka z pomidorkami cherry i natką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokroić w cienkie piórka,przełożyć na sito przepłukać pod bieżącą wodą i porządnie odcieknąć. Przełożyć do miski. Obraną cebulę drobniutko posiekać i połączyć z kapustą. Pomidorki umyć,wytrzeć do sucha i każdy przekroić na ćwiartki i wrzucić do miski z kapustą. Listki natki poobrywać z gałązek,przepłukać pod woda,osuszyć i drobno poszatkować.Dodać do miski. W osobnej miseczce wymieszać ocet,majonez i śmietanę. Składniki surówki doprawić sola i pieprzem i wlać mieszankę z drugiej miseczki. Dokładnie wymieszać i odstawić na godzinkę. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy