Papryka faszerowana twarogiem i pomidorkami cherry

4.48 (155 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Smacznie, ładnie i szybkie w przygotowaniu.

  • 50 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szt. czerwona papryka
    200-250 g twaróg domowej roboty
    1 szt. jajko
    1-2 łyżki pokrojona zielenina
    ząbek czosnku
    10-12 szt. pomidorki cherry
    sól, pieprz w/g smaku
Wystaw ocenę:

4.48 (155 ocen)

Papryka faszerowana twarogiem i pomidorkami cherry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • W misce dokładnie wymieszać twaróg, jajko, pokrojoną zieleninę (pietruszka,szczypiorek) i czosnek. 1. 1. W misce dokładnie wymieszać twaróg, jajko, pokrojoną zieleninę (pietruszka,szczypiorek) i czosnek.
  • Paprykę umyć, pokroić na pół i wyjąć nasiona. 2. 2. Paprykę umyć, pokroić na pół i wyjąć nasiona.
  • Papryka faszerowana twarogiem i pomidorkami cherry. 3. 3. Wypełnić farszem. Na wierzch wyłożyć pomidorki, całe lub przekrojone na pół. Piec w piekarniku ok. 35-40 min. w temp. 180 C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Pomidorki cherry Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować