Patatas à la riojana

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Pyszna i pożywna zupka z dodatkiem ziemniaków i kiełbaski.

  • 45 min

Składniki:

  • Dla 4 osób:

    8 średnich ziemniaków
    30 dkg kiełbasy wiejskiej (jeśli mamy dostęp to chorizo)
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    1/2 żółtej papryki
    2 pomidory
    1/2 opakowania warzyw na patelnię z bazylią i tymiankiem
    2 szklanki bulionu
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy z oliwek
    Przyprawy: tymianek świeży lub suszony, sól, pieprz kolorowy - do smaku

Patatas à la riojana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Z warzyw i kiełbaski przygotowujemy zupkę 1. Cebulę siekamy wraz z czosnkiem i podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojoną w plastry kiełbaskę, obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, warzywa na patelnię wraz z przyprawą, papryki pokrojone w kostkę i zalewamy przygotowanym bulionem. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem, mieszając co jakiś czas. Kiedy warzywa zmiękną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem kolorowym oraz tymiankiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2015

Komentarze

Podobne przepisy