Pasztet z mięsa

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

...

  • 2 godz.

Składniki:


  • 300 g wieprzowiny
    300 g wołowiny
    150 g słoniny
    200 g wątróbki wieprzowej
    2 cebule
    2 bułki wrocławskie
    2 jajka
    sól ,pieprz

Pasztet z mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet z mięsa 2 1. Mięso pokroić w kostkę udusić razem ze słoniną i cebulą. Podlać wodą.
  • Pasztet z mięsa 3 2. Wątróbkę i bułkę pokroić w kostkę.
  • Pasztet z mięsa 4 3. Dodać do mięsa.
  • Pasztet z mięsa 5 4. Mięso ostudzić ,zemleć w maszynce 2 razy.
  • Pasztet z mięsa 6 5. Do masy dodać jajka ,sól ,pieprz.

    Dokładnie wyrobić masę.
  • Pasztet z mięsa 7 6. Wyłożyć do foremek (można też foremki wyłożyć słoniną)
  • Pasztet z mięsa 8 7. Piec około 30 min w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy