Pasztet z mięsa i soczewicy

4.5 (165 ocen)

  • 1 godz. 10 min

idealnie pasuje do świeżego chleba upiekłam z mąki z Lidla ,piekłam razem z pasztetem w drugim korytku a do tego ogórek kiszony pycha ,można też zrobić klopsy zamiast pasztetu

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego z szynki
    1 szklanka soczewicy czerwone (ugotowanej)
    1 cebula podsmażona ,jajko ,majeranek,pieprz, sol ,natka pietruszki,czosnek,papryka słodka,sos sojowy,cukier, trochę cytryny ,można
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z mięsa i soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasztet z dodatkiem soczewicy 1. Soczewicę ugotować w 2 szklankach wody około 20 minut posolić,mięso wyrobić z przyprawami i z ugotowaną zimną soczewicą zrobić (blenderem) wymieszać i do foremki ,piec około 60 minut w 200c

Porady

super smakuje z chlebem świeżym i ogórkiem kiszonym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować