Pasztet razowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Staram się, aby posiłki były zdrowe. Pasztet razowy jest doskonałą i niedrogą przekąską.

Składniki:

  • 1/2 chleba razowego
    25 dag pieczarek
    3 cebule
    2 ząbki czosnku
    4-6 łyżek oliwy
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    po łyżeczce tymianku, rozmarynu i bazylii
    sól i pieprz

Pasztet razowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb kroimy i moczymy w wodzie. Odciskamy.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy, kroimy i dusimy na dwóch łyżkach rozgrzanej oliwy.
  • 3. Cebule kroimy i dusimy na złoty kolor na dwóch łyżkach gorącej oliwy, a następnie razem z pozostałymi składnikami przepuszczamy przez maszynkę
    do mięsa.
  • 4. Do masy dodajemy mąkę kukurydzianą i przyprawiamy tymiankiem, rozmarynem i bazylią oraz solą i pieprzem. Mieszamy i wkładamy do małej
    prostokątnej foremki wysmarowanej oliwą. Pieczemy ok. 50 minut w średnio gorącym piekarniku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2009

Komentarze

Podobne przepisy