Paszteciki na kapuście

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Spodziewam się dziecka, a na razie smakoszem moich dań jest mąż.

Składniki:

  • 275 g ciasta francuskiego
    30 dag grzybów
    cebula
    1/2 pęczka natki
    łyżeczka masła
    2 łyżki mleka
    łyżka mąki
    łyżeczka sosu sojowogrzybowego
    sól, pieprz, słodka papryka.
    Kapusta włoska
    garść orzechów włoskich i słonecznika
    łyżka oleju
    łyżeczka białego octu winnego
    sól, pieprz
    curry

Paszteciki na kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę smażymy na maśle. Dodajemy pozostałe składniki. Smażymy i studzimy.
  • 2. Kwadraty ciasta napełniamy farszem, sklejamy trójkąty. Układamy na natłuszczonej i posypanej mąką blasze. Pieczemy 15 minut w 220 °C.
  • 3. Kapustę szatkujemy i gotujemy ok. 5 minut. Mieszamy z pozostałymi składnikami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Komentarze

Podobne przepisy