PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Ciasto na pasztecikihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/83/7b23e529d7a7452dbd76a95240e842d2bbb9d23a.jpeg19251444http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ciasto-na-paszteciki-6
2 szklanki mąki pszennej
250 g śmietany 12% z Bażanowic
250 g margaryny
szczypta soli
białko z jednego jajka
Sposób przygotowania przepisu:
Ciasto na paszteciki
1.
Mąkę przesiać na stolnicę lub do miski, dodać śmietanę, sól i pokrojoną w drobniejszą kostkę margarynę. Zagnieść.
Gotowe ciasto owinąć folią i włożyć do lodówki na min godzinę (ja trzymałam 24 godz w lodówce).
Stolnicę podsypać mąką, rozwałkować ciasto. Wykrajać nieduże prostokąty i zawijać w nie farsz. Każdy pasztecik na wierzchu posmarować białkiem.Piec w piekarniku w 170 st C ok 15 min
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze