Ciasto na paszteciki

4.5 (142 ocen)

  • 25 min

Przepis dostałam od koleżanki Asi :-) jest rewelacyjny. Ciasto łatwo się zagniata i świetnie pracuje z wałkiem :-)

  • 25 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    250 g śmietany 12% z Bażanowic
    250 g margaryny
    szczypta soli
    białko z jednego jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ciasto na paszteciki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę lub do miski, dodać śmietanę, sól i pokrojoną w drobniejszą kostkę margarynę. Zagnieść.
    Gotowe ciasto owinąć folią i włożyć do lodówki na min godzinę (ja trzymałam 24 godz w lodówce).
    Stolnicę podsypać mąką, rozwałkować ciasto. Wykrajać nieduże prostokąty i zawijać w nie farsz. Każdy pasztecik na wierzchu posmarować białkiem.Piec w piekarniku w 170 st C ok 15 min
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować