Ciasto na paszteciki

  • wyświetlono: 2607 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Przepis dostałam od koleżanki Asi :-) jest rewelacyjny. Ciasto łatwo się zagniata i świetnie pracuje z wałkiem :-)

Gaździnka warzy
  • 25min

Składniki

2 szklanki mąki pszennej
250 g śmietany 12% z Bażanowic
250 g margaryny
szczypta soli
białko z jednego jajka

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto na paszteciki

  • 1. Mąkę przesiać na stolnicę lub do miski, dodać śmietanę, sól i pokrojoną w drobniejszą kostkę margarynę. Zagnieść.
    Gotowe ciasto owinąć folią i włożyć do lodówki na min godzinę (ja trzymałam 24 godz w lodówce).
    Stolnicę podsypać mąką, rozwałkować ciasto. Wykrajać nieduże prostokąty i zawijać w nie farsz. Każdy pasztecik na wierzchu posmarować białkiem.Piec w piekarniku w 170 st C ok 15 min

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniamoj_niedzielny_obiad

Komentarze

Podobne przepisy

paszteciki

Dodane przez: Ewelina Marcin

PASZTECIKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z PIECZARKAMI,SZYNECZKĄ...

Bardzo pyszne na ciepło lub zimno,...

Paszteciki

Dodane przez: Barbara Ornat

Paszteciki

Nie tylko na święta

Paszteciki w cieście drożdżowym

Dodane przez: PolskaGotuje

Paszteciki w cieście drożdżowym

Przepis przysłała Anna Smołka.

paszteciki

Dodane przez: anna1984

Paszteciki z ciasta francuskiego

Zrobiłam je do barszczu czerwonego...

Dodane przez: gosia5250

Paszteciki

Paszteciki są pyszne miękkie i...

Paszteciki z kapustą

Dodane przez: czarrna

Paszteciki

Przygotowuje się je u mnie głównie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE