Prosta i smaczna pasta do pieczywa z sera ricotta i sera żółtego.
10 min
Składniki:
250 g sera ricotta (1 opakowanie)
150 g sera żółtego salami
1/2 średniej czerwonej cebuli
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta soli
szczypta cukru
szczypta pieprzu
odrobina chili
Pasta do chleba "dwa sery" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółty ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czerwoną cebulę kroimy w jak najdrobniejszą kostkę.
2.Ser ricotta rozcieramy z jogurtem naturalnym, dodajemy starty żółty ser i pokrojoną cebulę. Dokładnie mieszamy. Przyprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem, cukrem i chili do smaku.
Porady
Zamiast sera salami można użyć innego niezbyt miękkiego sera żółtego.
Komentarze