Papryka z miodem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Idealna do dań mięsnych

  • 25 min

Składniki:

  • Papryka
    Zalewa:
    1 litr wody
    0,5 szklanki cukru
    2-3 łyżeczki miodu
    Do słoika:
    2 ząbki czosnku
    liść laurowy, ziele angielskie, gorczyca, pieprz

Papryka z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć osuszyć i usunąć gniazda nasienne i pokroić według uznania.
  • 2. Słoiki sparzyć. Do każdego słoika włożyć liść laurowy ziele angielskie gorczycę pieprz i 2 ząbki czosnku. Paprykę nakładać do słoików.
  • 3. Składniki zalewy zagotować. Gorącym zalewać słoiki.
  • 4. Pasteryzować 5-10 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy