Papryka konserwowa z miodem

  • wyświetlono: 229 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 1

Do zalewy mamy dodatek miodu, ale to nie czyni zalewy zbyt słodkiej. Na pewno przyda się jako dodatek do pieczonych mięs lub wędlin.

123
  • 1 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

1 kg. kolorowej papryki
6 ząbków czosnku
Do każdego słoika:
listek laurowy
kilka ziaren gorczycy
2 ziarna ziela angielskiego
3 ziarna czarnego pieprzu
Zalewa:
1/2 szklanki octu 10 %
2 szklanki wody
1/4 szklanki cukru
5 łyżek miodu
1 łyżeczka soli
Dodatkowo:
słoiki

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Papryka konserwowa z miodem

  • jk1. Wodę, ocet, cukier, sól doprowadzam do zagotowania, studzę. Do letniej zalewy dodaję miód, mieszam. Paprykę oczyszczam, kroję w dużą kostkę, czosnek obieram, kroję w plasterki. Paprykę, czosnek,przyprawy układam w słoikach, zalewam zalewą. Słoiki zakręcam, pasteryzuję 15 minut. Wystawiam do góry dnem, gdy ostygną wynoszę do spiżarki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

paprykamiódmarynata
 

Komentarze

Podobne przepisy

papryka w occie

Dodane przez: majka190382

KONSERWOWA PAPRYKA

Papryka to jedna z warzywnych barw...

Papryka konserwowa

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Papryka konserwowa

To mój sposób na paprykę. Lubię...

Papryka marynowana

Dodane przez: Świeca Urszula

Papryka konserwowa

Mam dużo papryki z własnej działki...

PAPRYKA KONSERWOWA

Dodane przez: okulewicza

PAPRYKA KONSERWOWA

Papryka konserwowa to jeden z moich...

Papryka konserwowa

Dodane przez: aniaagata

Papryka konserwowa

Pyszna,jędrna papryka. Miód nadaje...

papryka konserwowa

Dodane przez: majka190382

PAPRYKA KONSERWOWA

Z przepisu mojej Babci, któremu...