Papryka konserwowa z miodem

4.5 (156 ocen)

  • 30 min

Przepis dostałam od mojej teściowej;)

  • 30 min

Składniki:

  • 2 kg papryki
    Zalewa:9 szklanek wody,3 szklanki cukru,3 szklanki octu,3 łyżki oleju,3 łyżki miodu,3 łyżki soli,4 liście laurowe,łyżeczka ziela angielskiego.
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Papryka konserwowa z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć i oczyścić.Pokroić na pół lub na ćwiartki w zależności od wielkości.Powkładać do słoików.Składniki na zalewę zagotować i wlać do słoików z papryką.Pasteryzować 7min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować