REKLAMA

Papryka konserwowa z miodem

wyświetlono: 2536 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Przepis dostałam od mojej teściowej;)

opublikowany: 08.10.2016
Udostępnij Pinterest
  • 30 min

Składniki:

  • 2 kg papryki
    Zalewa:9 szklanek wody,3 szklanki cukru,3 szklanki octu,3 łyżki oleju,3 łyżki miodu,3 łyżki soli,4 liście laurowe,łyżeczka ziela angielskiego.
Ocena:

(średnia 4.5 z 156 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę umyć i oczyścić.Pokroić na pół lub na ćwiartki w zależności od wielkości.Powkładać do słoików.Składniki na zalewę zagotować i wlać do słoików z papryką.Pasteryzować 7min.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Joanna Kryla IMG_20200806_213033_346

Papryka konserwowa

Przepis dostałam od babci, ta papryka najbardziej smakuje mojemu mężówi

kategoria: Przetwory papryka konserwowa opublikowany: 16.09.2015 | wyświetlono: 4242 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 1
Dodane przez: anusia

PAPRYKA KONSERWOWA

Sprawdzony przepis!Idealna na kanapki lub jako dodatek do obiadu.

kategoria: Przetwory opublikowany: 24.08.2014 | wyświetlono: 5428 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Katarzyna Janeczko Katarzyna Janeczko

Papryka konserwowa

To mój sposób na paprykę. Lubię lekko chrupiącą w półsłodkiej zalewie octowej.

kategoria: Przetwory papryka konserwowa opublikowany: 29.08.2013 | wyświetlono: 14772 Książki kucharskie: 9 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE