Panga na czerwonej kapuście

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem babcią, mam dwoje wnucząt, ale wciąż jestem aktywna zawodowo. Przepis na tę bardzo smaczną pangę z kapustą dostałam od koleżanki.

Składniki:

  • 80 dag filetów z pangi
    sok z 2 cytryn
    2 łyżki masła
    1 kg czerwonej kapusty
    3 cebule
    200 ml czerwonego wytrawnego wina
    3 łyżki miodu
    10 dag rodzynek
    3 łyżki oleju
    listek laurowy
    pieprz biały, sól

Panga na czerwonej kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Panga na czerwonej kapuście 1. Filety myjemy, osuszamy. Skrapiamy sokiem z jednej cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.
  • Panga na czerwonej kapuście 2. Kapustę szatkujemy. Parzymy na sicie i odcedzamy. Skrapiamy resztą soku z cytryny. Cebule obieramy, kroimy w plasterki.
  • Panga na czerwonej kapuście 3. Na gorącym oleju szklimy cebulę, dodajemy kapustę, wino i dusimy Dodajemy miód, rodzynki, listek laurowy, przyprawiamy i dusimy 10 minut.
  • Panga na czerwonej kapuście 4. Na kapuście układamy kawałki ryby, skrapiamy stopionym masłem i dusimy pod przykryciem około 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2009

Komentarze

Podobne przepisy