Pyszne danie które podaje na różnego rodzaje imprezy i uroczystości rodzinne.Idealne dla małego i dużego.
60 min
Składniki:
Nadzienie:
Mięso mielone z szynki
2 główki cebuli
koperek i pietruszka
sól,pieprz do smaku
Olej do smażenia
Ciasto:
2 jajka
1 szklanka mleka
mąka(dodać tyle aby powstała masa podobna do śmietany)
woda mineralna gazowana pół szklanki
szczypta soli do smaku
Olej do smażenia
Pakieciki z nadzieniem mięsno-cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Nadzienie:
Mięso smażymy wraz z cebulką pokrojoną w piórka.Pod koniec smażenia doprawiamy solą oraz pieprzem.Mięso mielimy maszynką na drobną masę wraz z koperkiem i pietruszką.
2.
Naleśniki:
Do głębokiego naczynia wbijam 2 jaja i ubijam ze szczyptą soli.
Dodajemy ok. 1 szklanki mleka,ciągle ubijając dodajemy mąkę,pod koniec dodajemy pół szklanki wody gazowanej.
Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.Powstałą masę odstawiamy na godzinę przed smażeniem
do lodówki.Naleśniki smażymy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju,
ciasto rozlewamy równomiernie na patelni,smażymy z obu stron aż się zarumienią.
Na ostygnięte naleśniki nakładamy mięso mielone,zwijamy w ruloniki,kroimy skośnie ,układamy na talerzu ,przybieramy szczypiorkiem.
Komentarze