Pakieciki z nadzieniem mięsno-cebulowym

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne danie które podaje na różnego rodzaje imprezy i uroczystości rodzinne.Idealne dla małego i dużego.

  • 60 min

Składniki:

  • Nadzienie:
    Mięso mielone z szynki
    2 główki cebuli
    koperek i pietruszka
    sól,pieprz do smaku
    Olej do smażenia

    Ciasto:
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    mąka(dodać tyle aby powstała masa podobna do śmietany)
    woda mineralna gazowana pół szklanki
    szczypta soli do smaku
    Olej do smażenia

    szczypiorek do przybrania

Pakieciki z nadzieniem mięsno-cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nadzienie:
    Mięso smażymy wraz z cebulką pokrojoną w piórka.Pod koniec smażenia doprawiamy solą oraz pieprzem.Mięso mielimy maszynką na drobną masę wraz z koperkiem i pietruszką.
  • 2.
    Naleśniki:
    Do głębokiego naczynia wbijam 2 jaja i ubijam ze szczyptą soli.
    Dodajemy ok. 1 szklanki mleka,ciągle ubijając dodajemy mąkę,pod koniec dodajemy pół szklanki wody gazowanej.
    Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.Powstałą masę odstawiamy na godzinę przed smażeniem
    do lodówki.Naleśniki smażymy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju,
    ciasto rozlewamy równomiernie na patelni,smażymy z obu stron aż się zarumienią.
    Na ostygnięte naleśniki nakładamy mięso mielone,zwijamy w ruloniki,kroimy skośnie ,układamy na talerzu ,przybieramy szczypiorkiem.

    SmaczneGO

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy