Owocowe tiramisu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Ewa i Arek Rumanowie z Mielca zaprosili nas na niedzielny podwieczorek. Na przepięknie udekorowanym stole królowały owoce.

Składniki:

  • Na 4 porcje:
    ● 25 dag truskawek
    ● 25 dag mascarpone
    ● 2 żółtka
    ● biszkopty
    ● 2 łyżki cukru
    ● 150 ml kawy rozpuszczalnej
    ● 20 ml wódki lub likieru, np. amaretto
    ● czekoladowa posypka

Owocowe tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do kawy dodajemy alkohol, studzimy. Żółtka ucieramy z cukrem, a następnie miksujemy z mascarpone.
  • 2. Biszkopty zanurzamy na chwilę w kawie, wkładamy do pucharków. Wykładamy krem oraz pokrojone truskawki. Dekorujemy posypką i schładzamy.

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Komentarze

Podobne przepisy